Dekaloog

Dekaloog is een voorstelling gebaseerd op twee van de tien korte films van de Poolse cineast Kieslowski over de tien geboden; “Gij zult niet echtbreken” en “Eert Uw vader en moeder”. Kieslowski heeft in zijn films deze eeuwenoude thema’s naar de hedendaagse tijd gehaald en ze geplaatst in een grauwe buitenwijk van een Poolse, grote stad. We zien de verhalen van de jonge Tomek, die fantaseert over een ideale relatie met zijn overbuurvrouw en dat van Anka. Zij opent een brief van haar overleden moeder. De inhoud zet de relatie met haar vader flink op z’n kop.

De twee filmscripts zijn door Marcel Kragt bewerkt voor theater en zullen als avondvullende voorstelling gebracht gaan worden. Dekaloog is een voorstelling die onderdeel is van een coachingsproject van de Provincie Noord Holland. Regisseur Marcel Kragt wordt tijdens de repetitieperiode gecoached door Netty Droog, theatermaker en regisseur uit Amsterdam.

Spel: Alexandra de Bruin, Saskia de Bruin, Anna Pool, Fred Rosenhart, Rieneke Sengers en Rutger Visser. Regie: Marcel Kragt Coaching/Dramaturgisch advies: Netty Droog

De voorstelling was te zien op 8 en 9 november 2008 in Theater De Luifel te Heemstede en tijdens het Haarlems Eenakterfestival 2008 op 16 november 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s