Acteur/theatermaker Paul Groot, niet alleen bij het publiek bekend door zijn weergaloze typetjes op televisie bij o.a. Koefnoen en Kopspijkers, maar misschien nog meer bekend als tekstschrijver, heeft op uitnodiging van Project Fors Theatermakers een 2 daagse workshop gegeven op 29 en 30 november ‘08. De workshop was bedoeld voor acteurs en actrices op amateur niveau, die graag hun speelkwaliteiten wilden verbeteren en hun niveau verhogen.

Paul heeft gewerkt met een groep van 10 deelnemers, een camera, een dialoog en een monoloog.

De ervaringen die Paul heeft opgedaan bij eerder gevolgde opleidingen in Amerika heeft hij als basis laten dienen voor deze twee dagen werken met theaterteksten in het fort Penningsveer in Haarlemmerliede.

Zoeken naar verborgen activiteit in een monoloog, het aanbrengen van verschillende lagen in een dialoog waren enkele punten waar de deelnemers o.l.v. Paul Groot zich het gehele weekend mee bezig hebben gehouden.

De sfeer was erg goed, de resultaten uitstekend en gezien de reacties van iedereen kunnen we spreken van een zeer geslaagde workshop.